Mums rūpi Jūsų sveikata!

Viešoji įstaiga TYTUVĖNŲ PIRMINĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS CENTRAS buvo įkurtas 2001 metais Lietuvos Respublikos Sveikatos Apsaugos Ministerijai reformuojant sveikatos apsaugos sistemą. Vietoje buvusios Kelmės rajono Tytuvėnų rajoninės ligoninės įkurta Viešoji įstaiga TYTUVĖNŲ PIRMINĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS CENTRAS, susidedantis iš pirminės sveikatos priežiūros centro, palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus ir medicinos punktų. 2008-2009 metais iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų renovuoti pastatai.

hot clinic

 

 

Vykdant projektą įsigyti du nauji automobiliai, atnaujinta kompiuterinė ir programinė įranga. Pasenusi medicininė įranga ir baldai pakeisti naujais ir šiuolaikiškais. Su nauja įranga paslaugos teikiamos gydytojų , procedūriniame, odontologijos, fizioterapijos kabinetuose.

Asmens sveikatos priežiūros centre teikiamos šeimos gydytojo, ginekologo, odontologo,  fizioterapijos, masažo procedūrų  paslaugos.

Procedūriniame kabinete atliekamos vaistų injekcijos, infuzijos, užrašomos elektrokardiogramos.

Veikia įstaigos laboratorija, kurioje atliekami būtinieji kraujo, šlapimo, bei kiti biocheminiai tyrimai kurie priklauso šeimos gydytojo kompetencijai. Čia pacientus priima visada gerai nusiteikusios ir maloniai bendraujančios tiek su vaikais, tiek ir su suaugusiais laborantės.

Bendradarbiaujant su laboratorija UAB „Rezus“ atliekami biocheminiai, imunologiniai, hormonų bei daugelis kitų kraujo tyrimų.

VšĮ  Tytuvėnų PSPC priklauso 4 kaimo med. punktai: Kiaunorių,Šedbarų,Mockaičių ir Pagryžuvio.

Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrius kasmet suteikia kvalifikuotas palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas 200-300 Lietuvos respublikos gyventojų. Tai ligoniai sergantys lėtinėmis ligomis,nevaikštantys, savęs neapsitarnaujantys ligoniai. Dirba 3 gydytojai, 13 slaugytojų.Esant būtinumui, pacientus konsultuoja kardiologas, pulmonologas, chirurgas, akušeris-ginekologas bei kiti specialistai. Ligoniams taikomos kinezaterapijos, fizioterapijos, masažo procedūros, skiriamas medikamentinis gydymas injekcijomis, lašelinėmis infuzijomis. Pacientų asmeninius reikalus padeda spręsti socialinė darbuotoja. Dvasiniais poreikiais rūpinasi parapijos klebonas.

Palaikomojo gydymo trukmė per metus yra iki 4 mėnesių (120 dienų) ir tą laikotarpį pilnai finansuoja ligonių kasa. Tai slaugą daro civilizuotą ir garbingą, nežeminančią nei paciento, nei jo artimųjų.

Gal šiandien Jūsų šeimai šios problemos ir neaktualios, bet suteikite ir perduokite šią informaciją tiems, kuriems reikalinga kvalifikuota medicininė pagalba ir slauga.

 

 

   

Mūsų kontaktai

map J. Basanavičiaus g. 6, Tytuvėnai, 86486 Kelmės r.

map Ambulatorija: (8 427) 56274

map Registratūra: (8 656) 69101

map Ligoninė: (8 427) 56276

map info @ tytuvenupspc.lt

Prašome patvirtinti sutikimą naudoti slapukus šioje svetainėje.